preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Balote Buje

 > Vijesti
vijesti

Državno natjecanje iz Likovne kulture, osvojeno 6.mjesto

Autor: Administrator , 15. 1. 2021. 19:17

Početkom  prosinca u našoj se školi održalo državno natjecanje iz Likovne kulture LIK 2020. Zbog prošlogodišnje pandemije skoro sva su natjecanja bila prebačena za jesen. Tako je i Županijsko natjecanje iz Likovne kulture održano u Rovinju u rujnu 2020. Zadatak je bio izraditi strip s naslovom i slikama  (šest do osam kadrova). Sadržaj i tekst stripa trebalo je planirati na temu spomenika kulturno-umjetničke baštine i legendi.  Pod mentorstvom učiteljice Nataše Bezić učenice su marljivo radile i postigle izvrsne rezultate: Misa Čohilj (8.r. 2019./2020.) osvojila je 1.mjesto, Lana Đurčević 4. mjesto, a Gea Sophia Haček 7.mjesto u županiji. 
Radovi koji su postigli prva tri mjesta iz svake županije poslani su na državno natjecanje. Stručno povjerenstvo je izvršilo procjenu te je od 57 pristiglih radova pozvalo na natjecanje samo 13 najboljih. U toj je prvoj selekciji Misa Čohilj postigla 2.mjesto (11,50 bodova od mogućih 12). Drugi dio državnog natjecanja odvijao se online u našoj školi. Misa Čohilj, kao ovogodišnja učenica  1.razreda  Gospodarske škole, na poziv mentorice, spremno je prihvatila ovaj izazov. U ovom je zadatku u 120 min. trebalo interpretirati zadano umjetničko djelo u tehnici kolaža. Tu je Misa osvojila 8. mjesto, tako da je ukupno 6. u državi, što smatramo izvrsnim rezultatom, te joj i ovom prilikom čestitamo. 
Zahvaljujem se ravnatelju Draženu Hineku, tajnici Marini, pedagoginji Petri i knjižničarki Ivi na velikoj pomoći u provedbi ovog natjecanja. Ovo je bio poticaj svima, meni kao mentorici iznimno inspirativno iskustvo, uvijek u nadi da će se ljubav za likovnim izražavanjem širiti i razbijati sve granice. 
Nagrađen likovni rad možete vidjeti u prilogu.

Nataša Bezić, prof.

 

 [više]

Poziv za predupis djece u 1. razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Gusak, 14. 1. 2021. 12:24

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST

Autor: Dražen Hinek, 12. 1. 2021. 10:51

Na temelju Odluke o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021., koju je donio Stožer civilne zaštite Istarske županije, obavještavamo vas da će se nastava od 18. siječnja odvijati prema MODELU C za učenike predmetne nastave (od 5. do 8. razreda), a za učenike razredne nastave (od 1. do 4. razreda) prema MODELU A.

MODEL A - nastava u školi / MODEL C - nastava online

Ravnatelj:

Dražen Hinek, prof.

 

 [više]

"Mali projekti za bolje sutra" – Senzorni park Buje

Autor: Administrator , 12. 1. 2021. 09:28

Tijekom listopada i studenog 2020. godine, naša je škola sudjelovala u ostvarenju zanimljivog i jedinstvenog projekta - Senzorni park Buje. Riječ je o prvom takvom parku u Istri.  Projekt je većim dijelom financirala Zaklada za poticanje partnerstva Istra, dok je dio novca dobiven preko natječaja "Mali projekti za bolje sutra", a vlastitim sredstvima pomogli su i mnogi donatori. Nastao je na inicijativu bujske Udruge ZiiD i Udruge umirovljenika Bujštine. Pomogli su i mnogi volonteri Udruge, članovi Udruge umirovljenika Bujštine, Speleološkog društva Buje, Zajednice Talijana Kaštel, NTC-a Sophia centar Buje, OŠ Mate Balota, TOŠ Edmondo de Amicis, TOŠ Galileo Galilei iz Umaga te mališani bujskih vrtića i korisnici Centra za inkluziju.

Učenici naše škole, koji pohađaju Likovnu radionicu,  pod mentorstvom učiteljice Nataše Bezić, oslikavali su kućicu, stol i dvije klupice od prirodnog materijala. Slikali su akrilnim bojama, a čitav se proces rada odvijao u prostoru Civitasa, nedaleko naše škole. Kućica je napravljena od starih paleta, klupice i stolovi od drvenih ploča. Tijek nastanka radova može se vidjeti na priloženim fotografijama.

Osnovni cilj parka je pobuđivanje osjetila, poput vida, sluha, njuha i opipa, a sve kroz različite materijale, teksture, boje i mirise. Zamišljen je kao “živi organizam” koji će disati s građanima i njihovim potrebama. Senzorni park je zamišljen kao mjesto gdje će se okupljati i kvalitetno zajednički provoditi vrijeme djeca, mladi i stariji, s obzirom na to da je pokraj parka boćalište kojeg ponajviše koriste umirovljenici.

Park je otvoren 7. studenog 2020.godine.

Nataša Bezić, prof.

 [više]

BOŽIĆNA ČESTITKA

Autor: Dražen Hinek, 24. 12. 2020. 12:10

 

Božićnu čestitku naših učenika možete pogledati klikom na drvce 

 [više]

Božićna virtualna priredba

Autor: Dražen Hinek, 22. 12. 2020. 20:06

Dragi učenici, roditelji i prijatelji škole!

Ovogodišnja Božićna priredba, nazvana jednostavno Ususret Božiću, nastala je u značajno otežanim okolnostima, uz mnogo promišljanja i brojne mjere opreza. Unatoč tomu, u nju smo unijeli sve nježne blagdanske želje, ljubav prema pjesmi i trud da iz svojih srca blagdansku toplinu prenesemo k vama, ravno u vaš dom.

Zahvalni smo što će, možda i prvi put, nastupe djece gledati bake i djedovi, strine i stričevi u drugim krajevima Hrvatske, koji dosad nisu mogli i sami uživati u mnogim talentima naše i vaše djece. Glazbene su izvedbe za vas pripremili članovi pjevačkoga zbora i glazbene radionice, a recepte i poeziju naši nadareni slastičari i recitatori, koji su se rado i s puno srca uključili. 

Hvala im na trudu i želji da naš i vaš Božić učine značajnijim i ljepšim. Nadamo se da ćete uživati u ovoj skromnoj, ali srčanoj priredbi koju možete pogledati ovdje

 [više]

Tea Time Christmas Party

Autor: ivana kosanović, 22. 12. 2020. 10:12

            Naša mala područna škola u Brtonigli jednoga se običnog četvrtka u prosincu pretvorila u okrilje britanske kulture, vraćajući nas u neka davna, tradicionalna vremena ispijanja čaja. Učiteljice PŠ Brtonigla, Vlatka i Ilijana, u suradnji s učiteljicom Ivanom iz engleskog jezika, organizirale su 17. prosinca Tea Time Christmas Party – tradicionalnu britansku čajanku, na uistinu tradicionalan način!

            Svi učenici obukli su se poput malih dama i lordova jer znamo da je propisana elegancija ključ popodnevne čajanke; toga jutra učili smo i pravilan bonton te hodogram kada je u pitanju britanska čajanka, koja je razlika između afternoon tea i high tea, kako se spravlja kvalitetan Earl Grey čaj te koja se sva jela tradicionalno pripremaju za čajanku, uz poseban naglasak na to i kako se jedu (da, i za to postoje propisana pravila!).

            Nakon toga, slijedio je praktični dio: priprema i pečenje britanskih muffins-a, pomno pripremanje i ispijanje čaja s mlijekom iz porculanskih šalica te gošćenje minijaturnim sendvičima, keksima i kolačićima koje su vrijedne ruke učiteljica pripremile.

            Naposljetku, naučili smo pjevati i tradicionalnu dječju pjesmicu „I'm a little teapot”. Nakon cijelog dana provedenom u britanskom ozračju elegancije i tradicije, mi znamo što odgovoriti ako nas netko upita, „Fancy a cuppa?”, znate li i vi?

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Dražen Hinek, 18. 12. 2020. 14:39

Od 21. do 23. prosinca 2020. godine, nastava će se za sve učenike naše škole održavati prema modelu C, odnosno na daljinu (online). 

Ravnatelj

Dražen Hinek, prof. 

 [više]

OBAVIJEST (ODLUKA)

Autor: Dražen Hinek, 9. 12. 2020. 13:27

Odluka o promjeni modela provođenja nastave

 

Od 14. prosinca 2020. godine do kraja 1. polugodišta, nastava će se u OŠ-SE Mate Balote Buje-Buie za učenike predmetne nastave odvijati prema C modelu.

Ova je odluka donesena na temelju Odluke za prijelaz predmetne nastave na Model C koju je donijela Istarska županija kao osnivač škole te Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Ravnatelj

Dražen Hinek, prof.

 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Dražen Hinek, 7. 12. 2020. 18:22

Nastava će se u našoj školi od 7. prosinca ponovo održavati prema modelu A (uživo u školi). Odluka je donesena nakon provedenog upitnika među roditeljima o broju učenika i roditelja koji su u samoizolaciji te koji su pozitivni na Covid-19. Naime, broj učenika i učitelja u samoizolaciji manji je od 10, a pozitivnih na Covid-19 nema.Osim toga, učenici razredne nastave dva su tjedna pohađali nastavu na daljinu, a učenici razredne nastave jedan tjedan te se zbog toga epidemiološka slika u našoj školi popravila. Djelatnici OŠ Mate Balote Buje, Osnivač i MZO, smatraju da je nastava u školi dragocjena, prijekopotrebna i nezamjenjiva. Nastava na daljinu namjenjena je za krizne situacije.

Ukoliko se epidemiološke okolnosti u našoj školi promijene nagore, utoliko ćemo provedbu nastave prilagoditi odgovarajućem modelu.  

Ravnatelj

Dražen Hinek, prof.

 [više]

Natjecanje „Dabar“

Autor: Ana Sušek, 30. 11. 2020. 08:15

U našoj školi se po četvrti put održalo Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja „Dabar“ na kojem su sudjelovali svi zainteresirani učenici. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Među 10 % najuspješnijih učenika u Hrvatskoj u kategoriji MikroDabar bila je učenica 2. a razreda Ema Grbac s osvojenih 9 bodova te učenici 2. b razreda Giulia Balać-Pernić, Tamara Veseli, Alexander Šav s osvojenih 11 bodova, Erik Hrnčić s osvojenih 10 bodova te Aleksandar Marinković s osvojenih 9 bodova. Natjecanju su pristupili i učenici šestih razreda u kategoriji KiloDabar, učenici sedmih i osmih razreda u kategoriji MegaDabar. Iako su ostvarili dobar rezultat, nisu uspjeli prijeći prag u 10 % najboljih. Svi učenici koji su se zaigrali s Dabrom mogu preuzeti svoje diplome za sudjelovanje na MOOC Carnet stranicama preko svog korisničkog računa.

Čestitamo svim učenicima koji su prihvatili izazov i zaigrali „Dabra“ koji će zasigurno našu školu posjetiti i sljedeće godine.

 

 Ana Sušek, mag. prim. educ.

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST

Autor: Dražen Hinek, 27. 11. 2020. 11:16

Od 30. studenog do 4. prosinca 2020. godine, nastava u našoj školi održavat će se prema modelu C. Dakle, svi učenici naše škole, uključujući i područne škole i posebni odjel, nastavu će pohađati na daljinu.

Nastava će se održavati prema modelu C zbog izrazito nepovoljnih epidemioloških okolnosti u našoj zajednici (okolini). 

 

Ostanite odgovorni brinući o svom zdravlju i zdravlju svojih bližnjih!

 

Ravnatelj

Dražen Hinek, prof.

 [više]

Nastava na daljinu

Autor: Dražen Hinek, 21. 11. 2020. 16:27

Dragi učenici i roditelji, 

od 23. do 27. studenog 2020. godine, nastava će se u našoj školi odvijati prema B modelu, a to znači da će učenici od 5. do 8. razreda (PREDMETNA NASTAVA) nastavu pohađati na daljinu, tj. online. Učenici od 1. do 4. razreda (RAZREDNA NASTAVA) nastavu će pohađati uobičajeno prema rasporedu u školi, bez promjena.

Nastava će se održavati prema B modelu jer su nekoliko učitelja i jedan razredni odjel u samoizolaciji te je održavanje nastave u školi onemogućeno. 

Hvala na razumijevanju te ostanite odgovorni i sigurni!

                       Ravnatelj

Dražen Hinek, prof. 

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Majda Čolak, 3. 11. 2020. 11:25

Kada je na vrata zakucala jesen, znali smo da za njom stižu i Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Obilježili smo ih u tjednu od 26. do 30 listopada, u ponešto drugačijem obliku nego prethodnih godina. Svaki je razred svoju zahvalnost iskazao na Satu razrednika pa su se školom tijekom cijeloga tjedna širili miomirisi kruha i pekarskih proizvoda.

Neki su učenici razne krušne proizvode pripremali sa svojim roditeljima, a potom dijelili s prijateljima iz razreda, a neki su svoje specijalitete pripremali u školi. Tako su, primjerice, učenici 2.b razreda uz pomoć svoje učiteljice Ane pripremili tijesto, a potom su ga sami oblikovali i tako pokazali svoju kreativnost. Učenici 6.b razreda pripremali su zdrave napitke, slatke kuglice i kanapee služeći se različitim plodovima zemlje kojima su tako iskazali zahvalnost.

Bez obzira na to koju su aktivnost odabrali, svi su učenici i učitelji (a i mnogi roditelji) bili uključeni u ovogodišnje obilježavanje blagdana kruha. Sa svojim su razrednicama razgovarali o nastanku kruha te o tomu tko je sve potreban da bi pšenica u polju postala topao kruh na našemu stolu. U njemu se nazire raskoš naših krajeva, toplina običaja, a u mirisu kruha često se krije i pokoja uspomena.

Majda Čolak, mag. educ. croat.

 [više]

Mjesec listopad u POOS-u

Autor: Milojka Maračić, 2. 11. 2020. 12:00

Učenici POOS-a uživali su u nizu edukativnih i zabavnih aktivnosti u mjesecu listopadu. U sklopu Dječjeg tjedna, kao i svake godine, družili su se s gradonačelnikom Grada Buja Fabriziom Vižintinom, a i uživali su u kinu, tj. projekciji animiranog filma 101 dalmatinac

Posjetila ih je i pedagoginja Petra Rađenović Vikaukal te razveselila bombonima. Dane kruha obilježili su mijeseći tijesto za pizzu, izrađivali su i peciva od tijesta te crtali u brašnu.

Dane zahvalnosti za plodove zemlje ove su godine obilježili tako što su pekli i kuhali kestenje u školskoj kuhinji.

Posebno su se zabavili dubeći bundeve te su usput naučili što se sve može iskoristiti od tog dragocjenog ploda jeseni: sušili su koštice, pekli mesnati dio bundeve, a koru i mekani sadržaj spremili su kao hranu za koke asistentice Aleksandre.

Uz zabavu, razonodu i veselu atmosferu ukrasili su pano u školskom holu.

 Milojka Maračić, mag. rehab. educ.

 

Jesen u našem odjelu

Tijekom rujna i listopada, pripremali smo se i dočekali jesen te obilježili njen dolazak na razne načine. Za vrijeme naših svakodnevnih šetnji, prikupljali smo različite plodove te lišće raznih boja i oblika, koje smo iskoristili na više načina za ukrašavanje učionice. Izrađivali smo ježiće od papira i lišća te radili ukrase za prozore. Lišće smo slagali na komade prozirne folije te na taj način stvarali zanimljive šarene kompozicije koje su nam oživile prostor. Osim toga, crtali smo, slikali, bojali i izrezivali razne jesenske plodove, uključujući gljive, bundeve, kestene, žireve i voće.

Jelena Zec, mag.likovne pedagogije

 [više]

Prvašići - "Projekt "Maslina" i Dani kruha

Autor: Brigita Rittgasser, 2. 11. 2020. 08:49

      I naši prvašići priključili su se projektu škole „Maslina“ izradivši slikovnicu koju mogu korisnici školske knjižnice posuditi i uvjeriti se s koliko truda su pristupili ilustriranju  spoznaja o maslini. Igrali su se oko maslina, razgovarali o njima , opisivali, neki su i brali masline  i bili u uljari, a svi su oduševljeno pristupili izradi slikovnice.

Dane kruha prvašići su obilježili na satu razrednika blagujući kruh, peciva i kolače koje su zajedno sa svojim ukućanima s puno ljubavi pripremili i donijeli u školu, a veselom događaju nazočili su i ravnatelj i školska pedagoginja.

 [više]

Produženi boravak - berba masilna

Autor: Daniela Jugovac, 29. 10. 2020. 12:01

Dana 21.10.2020. smo mi, učenici koji pohađamo produženi boravak (2.a, 2.b, 3.a), gostovali kod obitelji Valentić iz Buja u sklopu provedbe školskog projekta "Maslina".

Brzim korakom smo stigli do njihovog predivnog imanja te smo imali „posebno“ razgledavanje maslinika traktorom kojim je upravljao, ni više ni manje nego naš prijatelj Vito. Naravno, pod budnim okom tate i nama jako zabavnog nonića smiley.

Nakon kratke edukacije dobili smo grabljice i tako je krenula berba maslina. Čak smo se i pošteno „okupali“ pod kišom ulika kad je tresač maslina proradio. Skupili smo mrežom sve masline i očistili plodove od grančica i lišća. Napunili smo kašete i tako je našoj berbi došao kraj.

Naše likovne radove, pjesmice i slike iz projekta „Maslina“ smo skupili u predivan spomenar te smo ga odlučili pokloniti obitelji Valentić u znaku zahvalnosti (nadamo se da će nas i iduće godine pozvati u gostesmiley).

Ovim smo iskustvom obogatili naše znanje o kulturi i tradiciji našeg kraja gdje  su maslina i maslinovo ulje neizostavan dio našeg krajolika i poveznica sa prošlošću.

 

Ekipa iz dvorane

Daniela Jugovac, bacc. tal. jezik i književnosti

 [više]

Državno natjecanje iz talijanskog jezika

Autor: Iva Winter-Bistrović, 26. 10. 2020. 11:09

Državno natjecanje iz talijanskog jezika za učenike osnovnih škola ove je godine održano online 22. i 23. listopada.  Naše, sada već bivše učenice Dea Paola Kodilja i Karin Veseli, uz mentorstvo profesorice Klaudije Babić Rihter, ostvarile su izniman uspjeh te osvojile prva mjesta u A i C kategoriji. Čestitamo!

Više možete pročitati u članku Glasa Istre.

https://www.glasistre.hr/istra/drzavno-natjecanje-ucenika-osnovnih-i-srednjih-skola-u-poznavanju-talijanskog-jezika-dea-paolo-kodilja-karin-veseli-i-arjan-durdevic-drzavni-prvaci-678447

 
 [više]

Mandarine

Autor: Mateja Benić Hamzić, 23. 10. 2020. 12:46

Dana 22. listopada 2020. godine učenici 2.a razreda sudjelovali su u sadnji stabala mandarine.

U dvorište naše škole učenici su posadili tri stabla mandarine uz pomoć i upute učitelja Mate Lešine. S velikim veseljem i ljubavlju, složne malene ručice naših učenika vješto su s osmijehom na licu sudjelovali u radu kako bi što uspješnije odradili svoj slatki zadatak.

Ova se aktivnost odvijala u sklopu UNESCOvog kampa "Premikamo meje" koji organizira Osnovna škola Maksa Pleteršnika Pišece (SLO). Tema  je ovogodišnjeg kampa "Vrt življenja".

U razgovoru o stablu i plodovima naučili smo mnogo zanimljivih informacija o ovom slatko-kiselom voću koje vole sva djeca. Obogaćeno je vitaminom C pa je dobro za zdravlje i naše veselo raspoloženje. 

                                                                        Mag.paed Mateja Benić Hamzić

 [više]

Svjetski dan kravate

Autor: Aleksandra Bazina, 21. 10. 2020. 20:55

Kravata je dekorativni odjevni predmet koji ima oblik vrpce. Nosi se oko vrata provučena ispod ovratnika košulje, a izrađena je od svile ili nekog drugog platna. Taj modni dodatak, kao simbol muške elegancije, povezuje se s Hrvatima još od 17. stoljeća kada su ga hrvatski vojnici, sudjelujući u Tridesetogodišnjem ratu, nosili oko vrata u obliku marame. Kravata zapravo potječe iz hrvatske pučke tradicije u kojoj je rubac oko vrata dio muške svečane narodne nošnje, a simbolizira vjernost i odanost jer su ga djevojke darivale svojim odabranicima prije njihova odlaska na bojište.

Svjetski dan kravate obilježava se 18. listopada. Dan kravate proglasio je Hrvatski sabor 2008. godine na prijedlog ustanove Academia Cravatica. Taj je datum odabran jer je 18. listopada 2003. godine oko pulske Arene svezana najveća kravata na svijetu. Tom instalacijom simbolički je povezano antičko i suvremeno doba, a crvenom bojom kravate svijetu je upućena poruka ljubavi i suživota među ljudima i narodima. Običaj svečanog obilježavanja Dana kravate širi se u zemlji i inozemstvu. Svake se godine obilježava u nizu hrvatskih gradova, a u obilježavanje se uključuju i hrvatska veleposlanstva diljem svijeta.

U ponedjeljak, 19. listopada, učenici i djelatnici naše škole ukrasili su svoju odjeću kravatom i tako uređeni i elegantni proveli svoj radni dan.

Aleksandra Bazina, dipl. ing.

 [više]

Dječji tjedan

Autor: Petra Rađenović Vikaukal, 14. 10. 2020. 11:47

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava diljem Hrvatske svake godine. Uvijek se održava u prvom tjednu listopada i traje sedam dana. Cilj je potaknuti djecu u radostima života i bezbrižnog odrastanja ali i u promišljanju o djeci kojima je to uskraćeno.

OŠ Mate Balote Buje je i ove školske godine organizirala niz aktivnosti kako bi sa svojim učenicima prigodno obilježila Dječji tjedan od 5. do 11. listopada 2020. godine. Tjedan smo započeli podjelom bombona učenicima po razredima da ih uveselimo za početak tjedna. Od utorka do četvrtka, razrednici su iznenadili učenike projekcijom animiranih filmova te razgovorom o dječjim pravima, željama i porukama za odrasle.

Tijekom tjedna školski hol bio je ukrašen balonima i plakatima o dječjim pravima. Učenike smo uveseljavali zvucima muzike na školskim hodnicima tijekom velikih odmora, a tjedan smo završili s najdražom marendom za učenike – pizza partyem.

Gradonačelnik Fabrizio Vižintin je tijekom dječjeg tjedna posjetio posebne odgojno-obrazovne skupine (POOS) te se družio s njima, a glavna tema razgovora bilo je uređenje dječjeg parka.

Petra Rađenović Vikaukal, mag.pedagogije

Iva Winter- Bistrović, dipl. knjiž.

 [više]

Doček prvašića

Autor: Brigita Rittgasser, 11. 9. 2020. 11:59

I  ove  školske 2020./2021.  godine  dočekali smo prvašiće  premda su nas u tome malo  ograničile epidemiološke  mjere zbog Korona-virusa. Prvi dan škole, 7. rujna 2020. godine, dvadeset i šest prvašića okupilo se  u 10,00 sati sa svojim roditeljima u holu škole  gdje im je održana kratka dobrodošlica. Ravnatelj Dražen Hinek dočekao ih je  srdačnim govorom uz prisustvo učiteljica Brigite Rittgasser iz matične škole, Vlatke Grubor iz PŠ Brtonigla i Denize Gjini te knjižničarke Ive Winter-Bistrović i pedagoginje Petre Rađenović Vikaukal. Školski zbor je izrazio prvašićima dobrodošlicu glazbenim nastupom pod vodstvom učiteljice Denize Gjini. Potom su se novi đaci, noseći ponosno na leđima svoje nove školske torbe, uputili sa svojim učiteljicama do svojih razreda gdje su dobili školske knjige i male poklone za veseli početak.

Doček prvašića u PŠ Kaštel započeo je u 9,00 sati glazbenim nastupom učenika četvrtog razreda, a dobrodošlicu su im zaželjeli učitelj Gerald Brozolo, ravnatelj Dražen Hinek, knjižničarka Iva Winter-Bistrović pedagoginja Petra Rađenović Vikaukal.

učiteljica Brigita Rittgasser

 [više]

Obavijest za početak nove nastavne godine! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Gusak, 3. 9. 2020. 13:55

ORGANIZACIJA NASTAVE U OŠ MATE BALOTE BUJE

TIJEKOM PANDEMIJE

 

ULAZAK U ŠKOLU

Zbog poštivanja epidemioloških mjera, učenici će u školu ulaziti i izlaziti svaki dan na četiri različita ulaza. Prilikom ulaska u školu i kretanja izvan matične učionice učenici viših razreda (5. - 8.)  obvezni su nositi masku za lice, dok učenici nižih razreda (1. – 4.) nemaju tu obvezu.  Po dvije pamučne maske za svakog učenika viših razreda osigurat će osnivač škole -  Istarska županija. Učenici će u školu nositi svoje maske dok ne budu dostavljene maske od Županije. 

Kada uđu u prostor škole učenici se moraju preobuti.

Učenici ulaze u školu prema rasporedu koji slijedi:

Ulaz broj 1. (glavni ulaz škole):

  1.  razred – 07:45

2.b razred – 07:50

3. razred – 07:55

4. razred – 08:00

Ulaz broj 2. (između sportske dvorane i glavnog ulaza)

           5.a razred - 07:45

           5.b razred – 07:50

           6.b razred – 07:55

           6.a razred – 08:00

Ulaz broj 3. (kroz učionicu broj 1)

          2.a razred – 7:50

 

Ulaz broj 4. (stražnji ulaz kod učionice broj 20.)

         8.b razred – 07:45

         8.a razred – 07:50

         7.a razred – 07:55

         7.b razred – 08:00

 

MARENDA

Tijekom prvog tjedna nastave neće biti organizirana školska marenda nego će učenici donositi svoju marendu.

PRODUŽENI BORAVAK

Produženi boravak neće biti organiziran do daljnjeg. Za učenike nižih razreda škola će organizirati dežurstvo učitelja do polaska autobusa.

ODMORI

Tijekom nastavnog dana školsko zvono neće biti u funkciji. Učenici odlaze u toalet tijekom sata jedan po jedan uz prethodnu provjeru frekvencije učenika u hodniku. Učenici viših razreda (5. – 8.) u toalet odlaze s maskom te u toaletu može biti samo dvije osobe istovremeno.

Za vrijeme velikog odmora učenici nižih razreda (1. – 4.) odvojeno jedu marendu u holu škole te izlaze na igralište u pratnji učiteljice.

Za vrijeme velikog odmora učenici viših razreda (5. – 8.) ostaju u matičnom razredu.

PRIJEVOZ

Prvi dan nastave autobusi odlaze u 12:30. Tijekom vožnje u školskom autobusu i školskom kombiju učenici su obavezni nositi maske.

ŠKOLSKA DVORANA

Tijekom lošeg vremena učenici će koristiti trećinu školske dvorane uz pauze za čišćenje i dezinfekciju dvorane prije ulaska sljedećeg razreda.

MJERENJE TJELESNE TEMPERATURE

Učenici su obavezni u posebnu bilježnicu izmjeriti i zapisati svoju tjelesnu temperaturu svaki dan prije dolaska u školu s potpisom roditelja.

NASTAVA VJERONAUKA

Učenici predmetne nastave pratit će nastavu vjeronauka putem nastave na daljinu.

 

Sve ostale informacije roditelji i učenici dobit će od razrednica i razrednika.

 

 [više]

POVRATAK U ŠKOLU

Autor: Dražen Hinek, 1. 9. 2020. 14:51

Dragi učenici i roditelji,

bliži se požetak još jedne izazovne nastavne godine. Nastava će za sve učenike (osim prvašiće) započeti 7. rujna 2020. godine u 8,00 sati.

Zbog otežanih okolnosti u odgojno-obrazovnom radu i nepovoljne epidemiološke situacije, pozivamo vas na suradnju i odgovorno ponašanje sukladno propisanim mjerama i uputama HZJZ -a i MZO-a. Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. 

Ljubazno vas molimo da pozorno pročitate gore navedene upute, a sve dodatne upute i informacije o početku nastave pravovremeno će vam proslijediti razrednice i razrednici.

 

Ravnatelj

Dražen Hinek, prof.

 [više]

DOČEK PRVAŠIĆA

Autor: Dražen Hinek, 31. 8. 2020. 10:35

Dragi prvašići i roditelji prvašića,

s radošću vas očekujemo 7. rujna 2020. u 9,00 sati u Područnoj školi Kaštel te u 10,00 sati u Matičnoj školi u Bujama. 

Pripremite svoje školske torbe i pridružite nam se u novoj pustolovini!

Molimo roditelje da ponesu maske.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Kontakti

 

Osnovna škola Mate Balote

Školski brijeg 2

52460 BUJE

ured@os-mbalote-buje.skole.hr

 

RAVNATELJ

tel.: 

 

TAJNIŠTVO

tel.: 052/772-138

 

RAČUNOVODSTVO

tel.: 052/720-338

os.mate.balote.buje@pu.t-com.hr

 

POSEBNI ODJEL

tel.: 052/772-215

Raspored sati

Raspored sati

  Trajanje sata
1.   8:00 -   8:40
2.   8:45 -   9:25
3.   9:40 - 10:20
4. 10:35 - 11:15
5. 11:20 - 12:00
6. 12:05 - 12:45
7. 12:50 - 13:30

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 7. 2010.

Ukupno: 135120
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Balote Buje / Školski brijeg 2, HR-52460 Buje / os-mbalote-buje.skole.hr / ured@os-mbalote-buje.skole.hr
preskoči na navigaciju